Hilsen fra mig

  Udfordrende undervisning

  Læs mere

   Adventure of your life

   Læs mere

    Oprigtig Tro

     Ægte Fællesskab

     Hilsen fra mig

     Hej med dig.

     Velkommen til løsningen på alle dine problemer.

     Farvel til kedsomhed!

     Farvel til dårlige karakterer!

     Farvel til sure leverpostejmadder kl. 11.45 + det lunkne papmælk.

     Farvel til alle dine bumser!

     Farvel til alt overflødigt fedt!

     Farvel til slappe muskler!

      

     Og goddag til

     masser af venner, som er sammen med dig 24 timer i døgnet. Jeg gentager - FIREOGTYVE timer - hours - Stunden hver dag. Også søndag. Også mandag. For slet ikke at tale om tirsdag, der kl. 24 nul nul dut går over i onsdag, der er ugens naturlige midtpunkt. Torsdag er der kun en dag fra weekenden. Fredag stiger humøret til uanede højder, fordi så er skoledagen slut og lørdag er vi bare sammen fra tidlig morgen kl. halv tolv til sen aften, hvor bevidstløsheden indtræffer pga. naboens sure sokkers lammende indvirkning på centralnervesystemet.

      

     Hvad vil du helst?

     Være hjemme på værelset med tøjhunden, du fik til din 1-års fødselsdag eller sammen med 110 andre vilde, uspolerede, upolerede seje girls and boys?

      

     Det forstår vi godt

     Værelserne på Frydensberg er noget helt specielt. I stedet for at sidde på et lamt 2 personers værelse bor du sammen med 3 andre prægtige mennesker. De er nøje udvalgt til at bo sammen med netop dig. De har fra deres tidligste barndom drømt om at være den, der skulle høre på alle dine guldkorn, rydde op i din skoletaske(der er ikke plads til din mor på værelset), lugte til dine sokker, høre din sagte snorken (120dB) + alt det andet herlige der sker, hvor teenagere mødes. Hver morgen ved hanegal kommer skolemor og hjælper dig med at barbere dig (drengene) og hjælper (pigerne) med at restaurere ansigtet så de igen ligner nogle af de dyre modeller fra reklamerne fra Rema 1000, Alta og Aldi!!

      

     I weekenderne vågner alle skolens elever voldsomt op

     Her foregår mange mærkelige ting: Bryllup - sølvbryllup - juleaften i september eller Natløb, hvor første hold der fanger en hare eller et rådyr får et æble til deling. Dræbe høns med højre hjørnetand. Rapelle ned fra højeste silo hos gårdmand Bjørn. + 1000 andre gale ting.

      

     Lektier er en god ting

     (synes samfundet  og dine forældre!!) Men på Frydensberg er de afskaffet. For hvor stor er chancen for at du mirakuløst kan finde ud af tingene når du sidder på værelset, når du ikke kunne løse det i timerne.

      

     Du kan på Frydensberg opleve

     at gå til time uden frygt, bæven, mindreværdsfølelse, at bide negle til albuerne, rysten, flakkende blik, ticks, stammen, hosten, haltende, bøjet nakke, trang til at stikke af med nærmeste e-mail til det ydre Mongoli - fordi...

     DU HAR LAVET DINE LEKTIER, SÅ DET KAN IKKE GÅ GALT.

     LÆREREN KAN IKKE FANGE DIG.

     DU HAR ALT I ORDEN.

     DU VIL NOGET.

     DU ER S..... GO'

      

     Det syntes jeg var godt at vide da jeg skulle på Frydensberg:

     Rengøring:

     Hver morgen kl. 9.00 skal din seng være redt, dit skrivebord være ryddet op, gulvet støvsuget og alt på rette plads. Vagtlærer kommer rundt på værelserne HVER DAG og ser, om det er i orden. Godt råd! DET ER I ORDEN. DET ER I ORDEN HVER DAG !!

     Pedellen giver dig et grundigt kursus i elementær rengøring Trin 1. Efter det kursus kan du bare det der!

      

     Alle skolens elever har en daglig opgave af ca. 1/4 times varighed, så der er muligt for rengøringsassistenten at komme til at gøre rent på fællesområderne. Det kan være rydde op i klasselokaler, dagligstue, gange eller uden dørs ELLER gå med post til de andre skoler ELLER slå alle dine tjanser sammen til ugentlig køkkendag. Det er et arbejde alle ser frem til hver dag. Udover at arbejde hårdt er det tilladt at nynne eller fløjte. 4 dage om året har du køkkentjans hele dagen og tager opvasken med en ven og hjælper køkkkenpersonalet med at bage eller lave mad.

      

     Tøjvask

     Skolen har et par kraftige vaskemaskiner og nogle ligeså hidsige tørretumblere. Det er gratis at bruge vaskemaskinerne  og  tørretumblerne, så du har ingen gode undskyldninger for at tage det beskidte tøj med hjem til mor.

      

     Elevbank

     Skolens kontor formidler ikke penge til dig, men du kan gratis få et VISA Elektron så du kan hæve penge i byens 3 banker. (Sparekassen Hobro, Østjysk bank og Nordjyllands Sparekasse)

      

     Cykler:

     Da Frydensberg ligger lidt ude på landet, er det godt at have en funktionsdygtig cykel med. Det behøver ikke være sidste nye model fra Tour de France, men gerne en gammel havelåge med hjul. Bare den funker! Vi har et cykelskur, hvor den kan stå tørt.

      

     Hvor lang tid tager det fra skolen til Mariager by ?

     Det afhænger af forskellige ting.

     Hvis du skal til tandlæge - 1 time.

     Hvis du skal ned at handle for forstanderen - 45 minutter.

     Hvis du skal hente penge i baknken - 5 minutter.

     Hvis du skal nå bussen hjem til din kæreste - 3 minutter.

      

     Hvad går fritiden med nu hjemme hos dig?

     Omgivelserne omkring skolen er så flotte, at det er svært helt at holde sig fra naturen. (Enkelte har dog forsøgt.) Skov med slyngede stier, som fører ned til fjorden med blåt vand, svaner, ænder, måger og af og til en sæl.

     Små veje gennem bølgende kornmarker og grønne skove, hvor du kan cykle eller løbe.

     Man kan fiske i fjorden, i de små vandløb eller søerne i omegnen.

     Så er der jo så ligesom Mariager by som måske ikke er noget større handelscenter, men der er alt, hvad der skal til for at overleve: Superbrugsen, Rema 1000, en boghandel, en skotøjsbutik,

     en hesteslagter, 2 bagere og en smed + en super lækker isbutik med hjemmebagte vafler,

     38 forskellige slags is (bl.a. grønlandsk indlandsis med hvalsmag) samt en døgner med lamme videofilm og slik til dobbelt pris.

      

     Ude på vores gårdsplads har vi indrettet en skatebane med nogle ramper. Så husk endelig skateboard og forbindingskasse + livsforsikring. Vi bruger også banen meget til hockey på rulleskøjter. På fodboldbanen banker vi dem fra naboefterskolen, eller øh.. drømmer om det.

      

     I pyramidehuset er der bodybuilding på første sal, hvor dine fedtdepoter efter intensiv træning kan forvandles til store fedtglinsende bøffer på overarme og skuldre. Drenge må også bruge bodybuildingslokalet.

     I kælderen er der også øverum for musikere. Der kan du miste hørelsen, hvis du spiller højt nok. De eneste der registrerer dine trommesoloer er de seismiske målinger, Dansk Undergrunds Konsortium foretager. De sender hver uge en udskrift, så du kan se, om det går fremad eller tilbage for dit spil. Hvis du spiller sammen med de andre elever, kan du får det til at lyde endnu værre – og højere. Så bare kom i gang og lav bands med single- rytme- og basguitar, keyboard, trommer, blæsere, solister og kor.

      

     Der er også mere rolige hjørner af Frydensberg, hvor du kan hive din bibel frem og tjekke, hvorfor der ikke var salg i gummestøvler den gang ved Det Røde Hav eller starte en bønnejam og ændre lidt på verdenssituationen. At hænge ud med Gud er altid godt.

      

     Hvis du keder dig på en efterskole, skal du omgående kontakte din læge og få undersøgt, om din hjertefunktion er ophørt. På Frydensberg sker der bare noget!! Altid. Hver dag. Også i weekenden. Også om vinteren. Også når du slet ikke regner med det….