Valgfag

  Udfordrende undervisning

   Oprigtig Tro

    Ægte Fællesskab

    Valgfag

    Valgfagene er delt op i tre kategorier:
    • Sport og friluftsliv
    • Kreativt
    • Øvrige

     

    SPORT/FRILUFTSLIV

     

    BADMINTON

    Er valgfaget, hvor du får rørt dig en masse og lære tekniker til at blive god til badminton.

     

    EXPLORER

    Nøgleord i faget er oplevelse og udfordring. Det handler om afprøvning af forskellige former for ekstremsport og at få gode oplevelser i naturen sammen med andre – se og opdage muligheder, man ikke troede fandtes. 

    Stikord: sejlsport. reb og rafter, reb-gang, svævebaner, overnatning i træer, overlevelsesture, vinterbadning, pileflet, smede sin egen kniv, grøn sløjd og madlavning i det fri, design af og opbygning af forhindringsbane. 

     

    FISKERI

    Er valgfaget, hvor du er ude i al slags vejr sammen med andre og fisker, renser fisk, spiser fisk. Kom og prøv det.

     

    FITBOX

    Timen for dig der har lyst til en sjov, anderledes og mere kraft betonet form for træning. Vi fællestræner og kombinerer styrketræning, bokseteknik og kredsløbstræning.

     

    FRYD-LIGA

    Faget er delt op i pige- og drengehold, og giver dig muligheden for at holde finterne skarpe og fodboldstøvlerne varme. Det er udendørs og indendørs fodbold i selskab med Frydensbergs fodboldtalenter. 

    Teknik og taktik, skudtræning og sammenspil er nogle af nøgleordene i dette valgfag, hvor kampe mod hold fra de nærliggende efterskoler kan komme på tale. Som spiller på enten pigefodbold- eller drengefodboldholdet har man chancen for at blive udtaget til forskellige turneringer i løbet af året.

     

    HARDBALL

    Et fag for dig, som vil udfordres på en sjov og aktiv måde. Det er en typisk holdsport med forhindringer og gemmesteder. Det udfordrer dine strategiske sanser. Man skyder på hinanden med Hard Ball pistoler, som man selv anskaffer sig. Kuglerne er miljøvenlige og letnedbrydelige.

    Hard Ball pistolerne bliver forsvarligt låst inde af faglæreren, når faget er slut. Kampene foregår under sikre forhold, og med det rette sikkerhedsudstyr - herunder masker og dragter.

     

    MARITIM

    Find din indre viking - Lær at sejle et rigtigt piratskib. Sætte sejl, knob og knuder, sikkerhed, navigation og søfartsregler. Lær at vedligeholde som de gamle skibshåndværkere. Hvis du vil kan du tage rigtigt sejlerkørekort. Vi træner sejlads i almindelige familiesejlbåde. Weekendtur til danske havne. Flere dages ture med sejlskibet Agape. Fx Limfjorden Rundt –kapsejlads for gamle sejlskibe.

      

    RIDNING

    På Frydensberg råder vi over en lille flok heste, som skal passes, plejes og rides. Vi har en dejlig belyst udendørs ridebane hvor vores ridevalgfag oftest foregår. Her kan vi blandt andet springe, ride dressur eller prøve kræfter med noget helt andet. Ydermere har vi Danmarks flotteste skov og fjord lige i baghaven, så det er oplagt at nyde naturen fra hesteryg af.

     

    WORKOUT

    Skolen har sit eget fitness-center. Vi skemalægger 2 x 40 minutter ugentligt hvor man skal møde op og træne. Derudover er der mulighed for at dyrke mere workout når centeret er ledigt. Skolen har uddannede fitnessinstruktører, så alle elever bliver målt ordentligt ud før start.

    Der er et drengehold og et pigehold.

     

     

    KREATIVT

     

    ART

    Art handler først og fremmest om at udtrykke sig I billeder – tegning, maling og skulpturer, digitalkunst – alene og sammen med andre. Vi arbejder I forskellige materialer som sten, gips, ler, ostevoks og papir, med våde og tørre farver, lærer om de forskellige udtryksmuligheder farver giver, hvilke virkemidler forskellige kunstnere burger og hvilke du selv kan anvende. 

     

    DANS

    Er for dig, som kan lide at danse, ryste hele kroppen og optræde. Der er undervisning i dans, og du er selv med til at præge undervisningen. Når dansene så er lært, skal du ud med dansegruppen og optræde.

     

    FRYD PRODUCTION

    Dette er Fryds nyheds- og produktionshold, som med hjælp af forskellige medier – video, kortfilm, plakater, lyd-jingles m.m. leverer materiale til hjemmesiden, indslag på OMG-møder, reportager fra specielle begivenheder/ture, produktion af årsvideo osv.

    Dette fag er baseret på stort engagement og selvstændighed fra den enkelte elev. Her er mulighed for virkelig at udvikle dine kreative ideer og tanker. For at have diverse produktioner klar, skal du være en ”ildsjæl” – vi når ikke det hele på de to timer! Du skal have lyst til at ”nørde” lidt med faget – men hold fast, hvor bliver det sjovt!

     

    MUSICAL

    Det her du bliver udfordret i at prøve dig selv af og flytte grænser.
    Du lærer at bruge din krop, stemme og mimik til at fortælle en historie. Samtidig skal du lære at samarbejde med de øvrige skuespillere. Alt sammen egenskaber, som du skal bruge til den årlige musical.

     

    MORMORS KURV

    Valgfaget hvor du arbejder kreativt med f.eks garn, dåsedimser og gavepapir, samt lærer at hækle, strikke og broderer. Du kommer til at lave nogle unikke ting, som du selv kan bruge eller give som gave. Faget hvor der hygges, grines og arbejdes.

     

    REAL WORSHIP

    Hvad er ægte lovsang? Det er det, vi sammen skal lære og opøve os i. Efter RealWorship ved du mere om lovsangsledelse, at lede et band og betydningen af lovsang ud fra et bibelsk synspunkt. Vores vigtigste funktion bliver at stå for lovsangen på vores TMG-møder og måske skal vi også hjælpe til med lovsang andre steder.

    Hvis du tænker, at du har en opgave inden for lovsang eller bare godt kan lide lovsang, er dette valgfag lige noget for dig. Og hvad enten du er musiker eller sanger, vil der være rig mulighed for at udvikle dig musikalsk og åndeligt. 

     

    SAMSPIL

    Valgfaget er for jer, der har lyst til at spille sammen med andre. Samspillet mellem instrumenterne er i fokus, og vi spiller sange i mange forskellige stilarter/genrer. F.eks.: pop, rock, jazz, latin etc. Det er også op til dig, hvad vi skal bruge timerne på!

    Din musikalitet vil blive udfordret, når du sammen med andre i en gruppe skal få det til at ”swinge” og lyde godt. Samspil kan give startskuddet til dannelsen af ”dit eget” band. I får anledning til at afprøve de ting, I laver i øvelokalet, og komme ud over ”scenekanten” ved forskellige arrangementer på skolen og måske andre steder. 

     

    MUSIKSKOLE 

    Elsker du at spille musik eller synge – eller drømmer du om at lære det, så er musikskolen stedet, hvor du får redskaberne til at komme videre. Undervisningen i klaver, trommer, guitar, bas og solosang foregår i den lokale frikirke, hvor der er tilknyttet professionelle undervisere.

    Undervisningen er individuel og forløber over 20 gange a´ 20 minutter. Der betales særskilt herfor. 

    Undervisningen i det enkelte instrument/solosang tager udgangspunkt i den enkelte elevs niveau (begynder/lettere øvet/øvet). Faste elementer som inddrages i undervisningen vil være:

    - tekniske færdigheder på instrumentet/stemmen

    - grundlæggende kendskab til node- og rytmelære og musikteori

    - hørelære/gehør

     

     

    ØVRIGE

     

    BOYZONE

    Kun for rigtige drengerøve. I Boyzone laver vi det, som vores forældre kalder for drengestreger, ser film, laver klamme og hovedløse ting. Blærerøven Mads Christensen er én af vores forbilleder, så vi taler også om, hvad det vil sige at være rigtig mand. Du er selv med til at planlægge faget. Boyzone bliver klamt, sjovt, eftertænksomt, grænseoverskridende og opbyggende.

     

    ENGLISH RECOVERY

    Er faget for dig som aldrig fik ordentligt fat på engelsk. Her lærer vi engelsk fra begyndelsen og får et større ordforråd.

     

    eSPORT

    Er valgfaget hvor eleverne lærer teamwork igennem computerspil. Eleverne bliver sat i grupper hvori der bliver lagt taktikker for hvordan de skal slå hinanden i forskellige former for spil. Samtidigt bliver der uddelt strafpoint til de elever der banner eller mobber så de lærer fairplay.

    Der bliver spillet alt fra MMO/RPG til FPS, LoL til CoD, FTP til DLC.

     

    FILMKLUB

    Vi får set nogle film og forsøger at forstå de virkeligmidler, som instruktøren benytter sig af. Samtidig bruger vi tid på, at analysere filmene, og bliver klogere på budskabet - også de skjulte...

     

    GIRLSTUFF

    Ja, GirlStuff er kun for piger. Vi er optaget af, hvordan det er at være pige og også kristen. Vi snakker om mange af de tanker, der har at gøre med følelser, seksualitet, drenge, udseende og drømme. Men i GirlStuff handler det ikke kun om snak. 

    Vi gør også sådan nogle ting, som piger gør. F.eks. holder "Stjerne for en aften", ordner negle, lægger muddermasker, sidder i fodbad, laver kage konkurrence, ser ultra pigefilm, eller …. Du er selv med til at planlægge faget. GirlStuff bliver hyggeligt, smukt, sjovt, eftertænksomt, grænseoverskridende og opbyggende.

     

    KOK-AMOK

    Kok-Amok er madlavning og spændende retter fra andre lande. Vi skal besøge det thailandske, indiske, tamilske, australske, italienske, spanske og… ja, det danske køkken. Vi skal forsøge os ud i de sværere kagers kunst med dekorationer, blomster og figurer, der skal bruges til særlige lejligheder og besøg. 

    Vi skal udvikle et repertoire af små lette anretninger, som man bruger ved en reception eller når man vil gøre et godt indtryk på vennerne, der lige kom forbi. Og så skal der være lidt for de mere hardcore; måske skal vi have fat i friske blæksprutter, som vi selv renser, findeler, tilbereder og spiser.

     

    LYD & LYS

    Er for dig, der syntes teknik, lys, scene, lyd, lyder spændene og gerne vil lære om, hvordan produktionen i et lydstudie, på et teater eller til koncerter/festivaler fungerer. Du vil få kendskab til skolens udstyr. Det er et fysisk fag, man sidder ikke meget ned og lytter til læreren, men har travlt med alt fra at lodde til at mixe en lækker lyd. Vi vil også tage ud og se studier, kirker og andet for at lære om, hvordan deres udstyr fungerer.

     

    TRO & LIV

    Her bliver den personlige tro sat i relief, så det ikke kun bliver personligt, men med praktiske anvisninger på, hvordan den kan føres ud i livet.